In het pikdonker zit je vol spanning op je knieën. Onder je vingers voel je een touwtje, gelukkig je zit op de juiste plek. Je wacht, houdt je adem in en houdt je oren gespitst. Dan, een geluid, je weet waar de bal is. Je duikt voor de bal die op je aan stuift. Je weet de bal te pakken te krijgen voordat hij het doel in knalt. Nu ben jij aan zet. Hoe scoor jij? Misleid je de tegenpartij, gooi je met veel kracht door de verdediging heen of weet jij met finesse de verdediging te ontwijken. Goalball is uniek en uitdagend voor iedereen, Als je durft! 

Goalball is teamsport

Als je durft!

Met drie spelers in het veld verdedig je jouw goal. Dat goal is negen lange meters breed. Dat verdedig je niet alleen, pas als je samenwerkt gaat dat lukken. Op de vloer zijn touwtjes geplakt, zo weet je dat jij op de juiste plek zit. Wel zo handig voor een sport die in het donker gespeeld wordt. De zware ‘goalball’ wordt over de sportvloer naar de tegenstander gespeeld. Verdedigen doe jij door ervoor te gaan liggen. Op je gehoor schat jij de juiste plek in? Sluit aan op je teamgenoten en vang de klap ook.

Goalball is strategie

Als je durft!

Als teamcaptain zit jij in het midden. Je houdt je teamgenoten in de gaten en probeert de druk te verdelen. Samen met jouw team probeer je bij de tegenpartij door te dringen. Misleid je ze met een schijnbeweging. Of zet jij alle druk op het zwakste punt en put je de verdediging uit. Ook een soepele effectbal kan langs de verdediging kruipen. Of probeert jouw team de verdediging naar één hoek te trekken, om vervolgens met een verassende bal in de andere hoek te scoren. 

Doe mee met goalball

Als je durft!

Goalball is uniek en uitdagend, een sport die je zeker zelf eens moet ervaren. Gelukkig kan dat bij Goalball Zwolle. Bij ons ben je altijd welkom voor een proeftraining. Meld je aan dan leggen wij het juiste beschermateriaal voor je klaar. Als je durft! 

Sport mee Boek een clinic